Groepenkast vervangen of uitbreiden in Gouda

Wilt u een groepenkast laten vervangen of uitbreiden in Gouda? Wellicht heeft u een gedateerd exemplaar of heeft u kortgeleden nieuwe elektrische apparatuur aangeschaft. Allebei zijn het goede redenen om de groepenkast aan te pakken.

En wij van KTR Elektrotechniek kunnen u daar bij helpen. Maak een afspraak via 085 - 106 14 05 of stuur ons een offerteaanvraag via het contactformulier. Dan zorgen wij voor een veilige en perfect werkende groepenkast.

Waarom een stoppenkast vervangen?

Gebruiksgemak en veiligheid zijn de twee meest voorkomende redenen om een groepenkast te vervangen. Het meerendeel van de meterkasten gaat ongeveer 15 tot 20 jaar mee. Bij een exemplaar die al ouder is ervaart u sneller ongemak en is de kans op onveilige situaties groter.

Een schakelaar kan bijvoorbeeld inbranden of een aardlekschakelaar kan dienst weigeren. Dat werkt brandgevaar in de hand en kan voor levensgevaarlijke situaties zorgen. Maar dat is niet het enige.

Omdat het aantal elektrische apparaten dat we gebruiken blijft toenemen en ze ook steeds krachtiger worden hebben gedateerde groepenkasten het moeilijk. Als er verschillende apparaten op hetzelfde moment gebruikt worden terwijl ze in dezelfde groep zitten kan dat in overbelasting resulteren. Wat er toe leidt dat er met enige regelmaat schakelaars uitslaan.

Wanneer een meterkast uitbreiden in Gouda?

Als er bij een aantal groepen overbelasting optreed hoeft dat niet direct te betekenen dat de kast vervangen moet worden. Vaak is het uitbreiden van de bestaande groepenkast ook een mogelijkheid. In dat geval maken we er een groep of meerdere groepen bij.

Met deze aanpassing wordt de stroom evenrediger over de groepen verdeeld. En wanneer u elektronica in huis haalt die veel stroom verbruikt zoals een sauna of een jacuzzi krijgen deze een aparte groep. Hetzelfde is mogelijk op het moment dat u wilt overstappen van koken op gas naar elektrisch koken.

De functie van een groepenkast

Ieder pand en elke woning heeft een meterkast. Op deze plek komt de stroom de woning binnen en wordt het middels verschillende groepen over het huis verdeeld. Elke groep levert dus stroom aan een bepaald gedeelte van de woning.

Als er verscheidene apparaten van dezelfde groep op een gelijktijdig moment worden ingeschakeld kan er overbelasting optreden. Zodra er kortsluiting of overbelasting optreed bij een specifieke groep klapt de groepstop uit. Of als deze weigert, de aardlekschakelaar. Het is als het ware dus een veiligheidsmechanisme dat in werking treed zodat er geen rampen gebeuren bij overbelasting.

Contact met KTR Elektrotechniek voor het vervangen of uitbreiden van een groepenkast in Gouda

Wilt u het risico op gevaarlijke situaties terugdringen door uw verouderde groepenkast te laten vervangen? Of wenst u meer gebruiksgemak voor uw elektronische apparaten door een uitbreiding van de stoppenkast? In Gouda kunt u terecht bij KTR Elektrotechniek. Bel 085 - 106 14 05 of vraag een offerte aan via het contactformulier.