Laadpaal bij u thuis?

Heeft u interesse in een laadpaal bij u thuis? Elektrisch rijden is erg populair, vandaar dat steeds meer mensen kiezen voor een laadpaal aan huis.

Bent u in het bezit van een elektrische auto en heb je de ruimte om deze op eigen terrein te parkeren? Dan kan het voor u erg voordelig zijn om te kiezen voor een laadpaal aan huis.

U heeft met een laadpaal bij u thuis altijd beschikking over een oplaadpunt en kunt gegarandeerd met een volle accu wegrijden. Voor een laadpaal aan huis hoeft u niet eens toestemming te hebben van de gemeente!

Waar u op moet letten bij een laadpaal kopen

Bij de keuze voor een laadpaal zijn er een aantal zaken waar u rekening moet houden. Zo moet u rekening houden met het geschikte soort stekker voor uw elektrische auto. De type stekker die geschikt is, verschilt namelijk per auto. In totaal zijn er vier verschillende type stekkers.

Verder zijn er ook verschillende modes van opladen. De twee manieren van opladen staan bekend als mode 2 en mode 3. Bij mode 2 vindt het opladen plaats via een standaard huishoudelijk stopcontact. Er is een vaste stroombegrenzer aanwezig in de kabel. Het nadeel van mode 2 is dat het brandgevaarlijk kan zijn. Daarnaast is bij een mode 2 laadpaal de laadsnelheid gelimiteerd. Mode 3 maakt gebruik van gecontroleerd laden. Voor het laden met mode 3 is er een speciale aansluiting nodig. Na aansluiting wordt er gecommuniceerd tussen het voertuig en de lader. Nadat de geschikte laadstroom is vastgesteld, komt er stroom door de kabel.

Ook kunt u kiezen tussen een laadpunt aan de muur en een staande laadpaal. Bij deze keuze kunt u kiezen wat voor uw ruimte het beste past, waardoor het niet in de weg zit.

Wilt u zeker zijn dat u de juiste keuze maakt? Laat u dan adviseren door de experts van KTR Elektrotechniek. Wij voorzien u van deskundig advies, waardoor u zeker bent dat u beschikt over de juiste oplossing voor uw situatie. Uiteraard verzorgen wij ook de installatie van uw laadpaal, zodat u zich nergens zorgen over hoeft te maken. U kunt contact met ons opnemen via 085 - 106 14 05 of via ons contactformulier.