Krachtstroom aanleggen in Gouda

Heeft u kortgeleden een bubbelbad aangeschaft, stapt u over op inductie koken of heeft u plannen om bedrijfsmatig zware machines in te gaan zetten? Dan heeft u een grotere energiebehoefte dan de gemiddelde verbruiker. In Gouda kan bedrijfsnaam u helpen met een 3-fasenaansluiting of krachtstroom aanleggen. Bel 085 - 106 14 05 of vraag een offerte aan via het contactformulier.

Het verschil tussen krachtstroom en een 3-fasen aansluiting

De benamingen krachtstroom en 3-fasen aansluiting worden vaak in dezelfde context gebruikt. Toch betekenen ze niet precies hetzelfde. Krachtstroom wordt overwegend gebruikt bij hele zware machines. In woonhuizen gaat het praktisch altijd over een 3-fasen aansluiting als het begrip krachtstroom ter sprake komt.

Met een 3-fasen aansluiting krijgt uw woning drie keer een stroomvoorziening van 25 ampère (dit is de stroomsterkte). Daardoor komt er als alternatief voor de gebruikelijke een keer 230 volt dan drie maal 230 volt (de elektrische spanning) uw groepenkast binnen. Vanwege die extra spanning kunt u apparaten gebruiken die een hogere energiebehoefte hebben.

Denkt u bijvoorbeeld aan een sauna, een bubbelbad of een inductiekookplaat. Bij een standaard 1-fase aansluiting zouden deze apparaten direct voor overbelasting zorgen. Maar omdat de elektrische spanning nu opgedeeld wordt in 3 fasen is hier geen sprake van.

Krachtstroom inzetten bovenop een 3-fasen aansluiting

Bij zware machines die bedrijfsmatig worden gebruikt bent u er niet met een 3-fasen aansluiting alleen. Dan is krachtstroom echt nodig. Deze apparaten hebben naast een grotere energiebehoefte ook meer stroomspanning nodig. De gangbare 230 volt voor het gebruik van huishoudelijke apparaten is voor deze machines niet voldoende.

Krachtstroom kent een spanning van 400 volt, en is dus veel zwaarder. Om gebruik te kunnen maken van de krachtstroom zal uw groepenkast er op aangepast moeten worden. Pas vanaf dat moment kunt u de zware machines laten draaien.

Wat komt er nog meer kijken bij de verzwaring van uw aansluiting?

Naast een elektricien bent u voor krachtstroom of een 3-fasen aansluiting ook afhankelijk van uw netbeheerder. Daar kunt u een aanvraag indienen voor het verzwaren van uw aansluiting. Hierbij is het wel van belang dat de groepenkast beschikt over een 3-fasen hoofdschakelaar.

Ontbreekt de schakelaar nog dan zullen we deze voor u plaatsen. Even als het onmisbare Perilex stekkersysteem en de bijpassende stopcontacten die noodzakelijk zijn voor apparaten die gebruik maken van een krachtstroom of 3-fasen aansluiting. Met dit type stekkersysteem wordt de stroom gelijkmatig over de verschillende fasen verdeeld.

Contact met KTR Elektrotechniek voor hulp in Gouda

Bent u geïnteresseerd in een krachtstroom of een 3-fasenaansluiting? Of zijn er dingen die nog niet helemaal duidelijk zijn na het lezen van de tekst op deze pagina? In Gouda kunt u bij KTR Elektrotechniek terecht. Ook voor meer informatie.

Wij plaatsen graag uw nieuwe aansluiting en brengen alle benodigdheden mee. Of het nou een 2-fasen, een krachtstroom of een 3-fasen aansluiting betreft. Bel ons op 085 - 106 14 05 of stuur een offerteaanvraag via het contactformulier.